zondag 1 november 2015

MTB training Bergschenhoek 18-10-2015

Nadat ik mijn lidmaatschap bij TV Zoetermeer '77 eerder deze week had opgezegd, vond ik het een goed idee om eens mee te gaan trainen bij MTB vereniging "Dirty Hill" in Bergschenhoek.

Eenmaal in de schuur aangekomen om de fiets te pakken, bleek mijn achterband het daar alleen niet helemaal mee eens te zijn. De band die ik een paar weken geleden tubeless had gemaakt was nu helemaal leeg. Blijkbaar toch niet helemaal luchtdicht.
Gelukkig had ik nog een Rock Razor achterband liggen, die vrij vlot luchtdicht te krijgen was. Iets later dan gepland ging ik dan toch nog op pad naar Bergschenhoek.
Helaas wel te laat om nog aan te kunnen haken bij de training van Dirty Hill, maar het parcours van Bergschenhoek op zichzelf is leuk genoeg om toch die kant op te gaan.

In mijn eerste ronde op het parcours zag ik de mannen van Dirty Hill al rijden. De shirts zijn van verre te herkennen.
Aangekomen bij "heuvel B", sprak ik de trainers van de groep, die gaven aan dat ik nog wel aan mocht haken als ik wilde.
Dat is natuurlijk een aanbod wat ik niet aan me voorbij laat gaan!

Na een praatje over de techniek van het afdalen (welke net geoefend was), gingen we op pad. Klaar om een de benen even flink te laten werken, door elkaar een klim op te trekken.
Gevolgd door een stukje balans en een heuse estafette.
Afsluitend nog even een klein stukje parcours vier keer rond rijden en zo werd er alweer een eind aan de training gemaakt.
Hoewel ik maar de helft had mee gereden, was ik toch aangenaam verrast. De oefeningen waren zwaar, speels en er zat stiekem toch ook nog best wat techniek in. Het mooiste vond ik zelf nog dat alle niveau verschillen feilloos weggepoetst werden door de aard en opbouw van de oefening.

Als afsluiter heb ik mezelf nog getrakteerd op anderhalve ronde over het parcours, om daarna naar huis te rijden.
Of ik lid wordt weet ik nog niet. De club lijkt een gezellige groep mensen, maar door mijn onregelmatige werktijden zal het lastig worden om regelmatig aan te kunnen haken bij de trainingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten