zondag 18 augustus 2013

MTB Zoetermeer Hekendorp Zoetermeer 17-08-2013

Nadat het bloggen met de vakantie even op een laag pitje is gezet, hier dan toch weer een stukje.
Zoals velen weten, ga ik 14 september "six for Semmy" rijden. Dit is een 6 uurs marathon, dus daar moet voor getraind worden! De ideale clubtocht deed zich hiervoor aan, namelijk een 71km lange tocht vanuit Zoetermeer naar Hekendorp en terug.
Het eerste plan was om deze tocht alleen te rijden. Alleen is echter ook maar alleen, dus had ik in de whatsapp een oproep geplaatst of er iemand was die me over kon halen op de MTB te gaan (in plaats van mijn hybride fiets), door zelf ook op de MTB te komen. Het (bijna vaste) duo John en André gaven aan wel zin te hadden, dus zo gezegd zo gedaan.
Op zaterdagmorgen dus op de MTB richting de club. Voor de gelegenheid (zoveel asfalt) de bandjes op maarliefst 5 bar gezet, al voelde dit in eerste instantie behoorlijk oncomfortabel aan. De route stond al in de GPS (tenminste, dat dacht ik), dus ik was er helemaal klaar voor.
Aangekomen bij de club stond André net zijn fiets van de auto te halen. Binnen troffen we John aan.
Het bleek dat wij de enige waren die de kortste afstand gingen rijden. Dat hadden we niet verwacht.
Aan de andere kant wel prettig, je kunt immers niet ingehaald worden of iemand inhalen (tenminste, dat dacht ik).
Na een kopje koffie waren we er helemaal klaar voor, de fiets op! Eerst nog even de navigaties klaarzetten, toen ik er achter kwam dat bij mij niet de hele route op de GPS stond. Eenmaal aan het fietsen zag ik dat ik de route eerst had moeten bewerken naar 500 routepunten, dan was er geen probleem geweest.
Gelukkig hadden zowel John als André de route wel goed op de GPS gekregen, dus daar gingen we dan!
Eerst Zoetermeer maar eens uit zien te komen, richting oosten. Dat ging prima (Zoetermeer is een fijne stad om in te fietsen wat dat betreft), dus gingen we al snel via Benthuizen aan op Waddinxveen.
In Waddinxveen moest er natuurlijk even de hefbrug op gesprint worden, al hadden de anderen daar minder zin in dan ik.
Na Waddinxveen zette de koers aan op de Reeuwijkse plassen, waar we dwars doorheen gingen. Een mooi stukje groene hart om doorheen te mogen fietsen.
Na de Reeuwijkse plassen waren we dan alweer in Hekendorp gekomen! We gingen vrij snel, dankzij de westenwind. Zelf was ik daar al bang voor, want dat zou betekenen dat we de terugweg wind tegen hadden.
Eerst maar eens een lekkere kop thee, met een puntje kwarktaart in Hekendorp verorberen.
Hij smaakte mij erg goed en het gezelschap was ook weer een dikke prima.
De koffiestop in Hekendorp
(André kijkt zo bedrukt, omdat iemand anders zijn telefoon beet heeft voor de foto)

Na dit puntje van zowel Zuid Holland als lekkere kwartkaart, zetten we weer aan om richting Stolwijk te gaan. De weg tussen de vlisterdijk en Stolwijk was afgesloten wegens werkzaamheden, maar wij waagden ons er toch toe door te rijden. Een beetje offroad schuwen we immers niet.
Er bleken op deze Bilwijkerweg vezelmatten te liggen om nieuw asfalt bovenop te leggen. De ondergrond was dus wel perfect egaal, maar deze vezelmatten plakken erg. Dit maakte het niet makkelijk fietsen, zeker met de wind die we inmiddels tegen hadden.
Via Stolwijk dan op naar Gouda. Ook dit stuk polder hadden we de wind tegen, maar ik had in mijn achterhoofd nog een stuk langs de A12 zitten, waar we ook de wind vol tegen hadden.
Eerst over de Julianasluizen, waarna we richting de Coenecoopbrug reden. Hier wist ik nog een kleine omweg, wat ons de saaie provinciale weg bespaarde. Langs deze weg zit namelijk 't weegje. Dit is een klein natuurgebied, waar je uitstekend doorheen kan fietsen.
Na 't weegje hebben we nog een kleine stop bij 12gobiking gemaakt, om daarna toch echt aan die A12 te beginnen.
We hadden inderdaad de wind tegen, maar de wind bleek ook iets uit het zuiden te komen. Op de plekken waar het fietspad dus lager lag, reden we een klein beetje uit de wind.
Halverwege richting Zoetermeer kom je met een vieze klim over de rotte, waar ik John nog wist te verleiden voor een tussensprint. "Het eerst bovenop de brug!" Het scheelde voor mijn gevoel niet veel, maar ik had toch echt gewonnen.
Het laatste stuk tot afslag 8 hebben we dicht op elkaar gereden, om zo goed mogelijk bij elkaar uit de wind te rijden.
Na afslag 8, werden we ingehaald door een aantal toerders, die ook richting club gingen. Zij kwamen van de 120km af.
Net toen John en ik tegen elkaar zeiden dat we beter niet aan konden haken, kwam André ons voorbij om dit toch te doen. Het resultaat was, dat we in ieder geval snel terug waren op de club! 
Met een slordige 33km/u tegen de wind in, werd het fietspad tot aan de Mandela brug afgeraffeld.
Daarna nog een stukje woonwijk, waar het tempo er gelukkig nog een beetje uit ging. Zo konden we nog een beetje bijkomen en afkoelen, voor we afstapten.
Na een heerlijke kop koffie (7up voor mij dan), ging iedereen weer richting huis.
Zelf maakte ik nog een kleine omweg langs het noord Aa, om nog even een brief bij Nico af te kunnen geven (afkomstig van André).
Voor mij was de uiteindelijke eindstand een respectievelijke 87km. Een aardige training dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten