dinsdag 5 maart 2013

MTB Proloog, start van het nieuwe seizoen 02-03-2013

De wekker ging vandaag erg vroeg, omdat mijn vriendin "gewoon" moest werken. Omdat ik geen zin had me weer om te draaien en me te verslapen, ben ik er samen met haar om 7 uur al uit gegaan. Ik hoefde echter "pas" om 9 uur bij de toervereniging te zijn. Voor de verandering dus een uur eerder en op zaterdag, vanwege het zogeheten proloog. Dat is iets wat veel toerverenigingen doen overigens, een proloog om het nieuwe seizoen in te luiden. In Zoetermeer werd er ontbijt geserveerd, met daarna verschillende afstanden voor de toerders en recreanten. In eerste instantie was er nog geen MTB rit, maar na wat overleg met de voorzitter, had ik besloten deze route te maken en voor te gaan rijden.
Goed, om kwart voor 9 dus op de MTB naar de club toe, om te kijken wie er nog meer zouden komen. Van Nico (die zelf op de racer ging) had ik al begrepen dat de opkomst klein zou zijn. Buiten mijzelf hadden alleen Andre en Harry zich opgegeven voor het ontbijt.
Op de club aangekomen, bleek ik (voor de verandering) de eerste te zijn van de MTBers. Niet veel later kwam Harry gelukkig al binnen lopen, dus ik zou in ieder geval niet alleen rijden.
Het ontbijt was erg goed verzorgd (waarvoor dank), door de verschillende vrijwilligers. Aan eten zeer zeker geen gebrek en er werd meerdere malen gevraagd of we nog iets te kort kwamen.
Via facebook liet Andre weten, dat hij zich niet fit genoeg voelde om te gaan fietsen. Hij zou dus verstek laten gaan en toch de zondag gaan rijden. Tot mijn verrassing, kwam vlak na het ontbijt John nog binnen lopen, waardoor we toch met 3 man zouden gaan rijden.
Wat volgde was een intensieve interval tocht, met veel asfalt, maar ook genoeg uitdagingen in het terrein.
We begonnen met een rondje door het Buytenpark om op te warmen. Een klein stukje van het parcours mee gepakt, om daarna richting Meerzicht te rijden. Hier gingen we over een gravelpad richting het stadshart. Nu is dit ook een segment, dus Harry heeft even flink zijn best gedaan en de KOM van me af weten te pakken. Daar moet ik dus nog even op terug gaan komen...
We zijn daarna langs de A12, over een aantal houtsnipperpaden weer richting het westen gereden. Bij het westerpark de voorweg op gegaan, om een stukje van de wijk en wouden route mee te nemen.
Bij de kniplaan weer richting Zoetermeer, om af te buigen naar de N206, waar we de alternatieve oversteek namen. Ook hier moest Harry even gasgeven, om nog een KOM van me af te pakken. Daar zal ik hard aan moeten trekken om die terug te kunnen winnen.
Richting Zoeterwoude, om via de vlonders van de AD6 vossenjacht bij Leiden uit te komen. Hier hebben we weer aangehaakt op de wijk en wouden route, een lekker bochtig stukje met relatief weinig modder door een strookje bos.
Aangekomen bij Swift, zagen we de spandoek voor de Joop Zoetemelk classic al hangen, die over 2 weken van start gaat.
We hebben tot het Noord Aa de wijk en wouden route verder gevolgd, om voor de ruiterpaden af te buigen en weer richting clubgebouw te rijden. Daar aangekomen, bleek dat we er toch alweer meer dan 50km op hadden zitten!
De stukken asfalt hadden we tijdens de gehele route gebruikt om redelijk rustig aan te doen, want ook aan gespreksstof hadden we geen gebrek. De 2,5 uur fietsen was voor mijn gevoel in ieder geval zo voorbij!
In het clubhuis hebben we nog even mogen genieten van heerlijke mok koffie en thee, voor we weer naar huis gingen.
Voor mij een geslaagde dag, waarbij ik ook eens aan het voorrijden heb mogen proeven. Ik vond het erg leuk om te doen en aan de reacties te horen, had ik een mooie route bedacht.
De kop van het seizoen is er in ieder geval vast af zullen we maar zeggen!
(al waren we eigenlijk helemaal niet gestopt met fietsen natuurlijk)

2 opmerkingen:

  1. Leuk verslag. Ik zal eens voor op een zondag een rondje uitzetten rondom de A4. Er zijn daar vanaf Delft tot Leiden zat mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thnx!
    Ik ben vooral benieuwd naar de mogelijkheden tussen Leidschendam en Delft. Daar kom ik normaal gesproken nooit en het is altijd leuk om vaste rondjes te variƫren!

    BeantwoordenVerwijderen